Verksamhetsplan 2022

Verksamhetsplan för Knivsta Naturskyddsförening år 2022

Detaljer i planeringen lämnar vi över till den tillträdande styrelsen, men ett antal aktiviteter ligger i pipeline. Vi är bl a delägare i ett LONA-projekt i pollinering tillsammans med Knivsta kommun, Omställningsgruppen och Sigtuna veterantraktorklubb och årets evenemang planeras hållas i slutet av augusti. Något som har med att underlätta för våra pollinerare kommer att genomföras. Vi planerar för några studiebesök och hoppas också få till någon föreläsning i aktuellt ämne. Vi utgår även ifrån att kommunen kallar Knivsta Naturvårds- och friluftsråd till möten igen! Det har tyvärr legat nere under hela pandemin. Det finns flera exploateringsplaner runtom i Knivsta, som påtagligt påverkar naturen, i synnerhet söderut. Dessa planer borde ha lyfts upp i ett tidigt skede i rådet. Vi kommer även att bevaka förslaget till vandringsled runt Säbysjön som nu är inlämnat till kommunen. Vi ser framemot att kunna bistå kommunen så att förslaget kan förverkligas. Föreningsrådet har aktiviteter som vi under 2022 kommer att delta aktivt i.
Vi kommer även fortsättningsvis vara en aktiv förening som tar tillvara miljö- och naturfrågor när Knivsta utvecklas. Det kan ske genom upprop, artiklar och andra inspel i media, remissyttranden och andra vägar till påverkan i frågor där vår natur behöver skyddas. .

Avgående styrelse

Knivsta Naturskyddsförening

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.